Smörj en pajform med lite smör
Smält 150 gr. smör
Hälll i 1/2 dl strösocker
(Ca 1/5 - 1 dl sirap, jag häller bara i lite.......)
Därefter 5-6 dl vetemjöl eller havregryn
Det ska bli en grynig massa
Häll i nästan halva massan i pajformen
Lägg över blåbären
Strö över 1/2 dl strösocker (eller ta ca 1/2 dl sirap......det gör inte jag)
Sickta på 1 tsk potatismjöl
Lägg resten av massan på bären
Grädda i varm ugn 200 grader i ca 15-20 min.
Beroende på hur stor pajform man tar så brukar jag göra en 1/2 sats extra eftersom vi älska smuldegen;)))))
Använder samma deg vid rabarberpaj men då har jag ingen deg i botten utan har det bara ovanpå efter att rabarberna varit inne i ungnen med socker och kanel tills det blir såsigt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar